Η ΣΤ’ Δημοτικού του σχολείου μας στο πλαίσιο του project της για την υγιεινή διατροφή ανέλαβε το κυλικείο του σχολείου και το έκανε…πρότυπο.
Αφού ερευνήσαμε τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και μάθαμε ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουμε και ποιες όχι, σχεδιάσαμε υγιεινά σνακ ιδανικά για τους μαθητές.
Στη συνέχεια, βρήκαμε συνταγές και τα προετοιμάσαμε στο εστιατόριο του σχολείου. Χρησιμοποιήσαμε φυσικά τα καλύτερα υλικά, βιολογικά προϊόντα, λαχανικά και φρούτα από τους κήπους μας, χωρίς ζάχαρη και λιπαρές ουσίες.
Το μενού μας πλούσιο… μπάρες δημητριακών ,τορτίγιες ολικής άλεσης, φρουτοσαλάτες, μπισκότα βρώμης, ξηροί καρποί, τυρόπιτες και φυσικά φυσικός χυμό πορτοκάλι!
Μέσα από μια εβδομάδα βιωματικών δράσεων μάθαμε τόσα πολλά και ζήσαμε ακόμη περισσότερα!