25410 81130 / Ξάνθη / Επικοινωνία
Πώς αλλάζουν οι καιροί
LEUVEN, BELGIUM - OCTOBER 14, 2015: Students who studying inside the library of the university of Leuven, Belgium, old from the years 1425.

Πώς αλλάζουν οι καιροί

  • Νέα

Ζούμε στη μοναδική χώρα του κόσμου που ο μισός πληθυσμός της ζει σε μια πόλη. Στη πόλη αυτή χαράσσονται δυστυχώς οι τύχες όλου του λαού. Άλλες οι επαγγελματικές προοπτικές ενός νέου στην Αθήνα και άλλες ενός νέου μακριά των Αθηνών.

Υπάρχουν σε όλη τη χώρα 450 περίπου σχολές και τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Η διάθεση των οικογενειών για σπουδές είναι μεγάλη. Όλοι οι υποψήφιοι-απόφοιτοι που προσέρχονται στις πανελλήνιες (ΓΕΛ+ΕΠΑΛ) είναι περίπου 80-90.000 κάθε χρόνο και οι θέσεις εισακτέων συνολικά είναι περίπου 70-80.000.
Δηλαδή 9 στους 10 κάπου εισάγονται.

Αυτό έγινε μετά το 2000 με την μεταρρύθμιση Αρσένη και αργότερα με υπουργό τον κ. Ευθυμίου που δημιούργησαν πλήθος σχολών και τμημάτων σε όλη τη χώρα.
Αποτέλεσμα;
Πλήθος πτυχιούχων με αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον, άστοχες επιλογές, πολλά χρόνια σπουδών, ανύπαρκτη πρακτική εξάσκηση προπτυχιακά και τέλος, αναζήτηση καλύτερων λύσεων σε πανεπιστήμια άλλων χωρών.

Και αν πριν από 10-15 χρόνια υπήρχε ευμάρεια και άνεση, τώρα τί γίνεται; Δύο, τρεις τομείς έμειναν να δελεάζουν επαγγελματικά, ιατρικές νομικές σχολές και μερικά Πολυτεχνικά τμήματα, συνολικά 3 έως 5.000 φοιτητικές θέσεις, αλλά οι υπόλοιποι; Με πόσο κέφι θα κυνηγήσουν τα όνειρά τους;

Γι’ αυτό λοιπόν ο ρεαλισμός, το ταλέντο, οι δεξιότητες και οι έξυπνες επιλογές είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες τώρα και στο μέλλον.
Η ποιότητα των σπουδών σε σχολές εντός ή εκτός Ελλάδος είναι απαραίτητη.

Αυτός είναι ακόμη ένας πολύ βασικός στόχος του σύγχρονου Λυκείου.
Ουσιαστική συμβουλευτική και καθοδήγηση μέχρι την επίτευξη του σωστού στόχου.

Μια φιλοσοφία που ισχύει όλα τα χρόνια στο ΑΞΙΟΝ και έχει ως αποτέλεσμα όλλοι οι απόφοιτοί του να πετυχαίνουν τους στόχους του.

Έτσι ξεκίνησαν οι συζητήσεις τετ-α-τετ γονέων, μαθητών και δ/ντών για την τακτική της τελευταίας φάσης στο ΑΞΙΟΝ πριν από την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

Καλή συνέχεια!

Κλείσιμο Μενού