Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο σχολείο μας τιμήσαμε, όπως κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με ποικίλες δράσεις. Από νωρίς το πρωί οι μαθητές των Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων συγκέντρωσαν στο εστιατόριο του σχολείου τα υλικά για την παρασκευή ενός χειροποίητου, υγιεινού και πλούσιου σε διατροφική αξία πρωινού. Χωρίστηκαν σε ομάδες και, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, έφτιαξαν νόστιμα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης και πολύχρωμες φρουτοσαλάτες, τις οποίες συνόδευσαν με ωμούς ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και κομματάκια μαύρης σοκολάτας. Το αποτέλεσμα τους εντυπωσίασε όλους, τόσο οπτικά όσο και γευστικά.
Έπειτα, πήραν τη σκυτάλη οι μικρότεροι μαθητές, της Α’ και Β’ δημοτικού. Έφεραν στο σχολείο τις δικές τους προτάσεις για υγιεινό πρωινό, με βάση τα φρούτα και τα δημητριακά ολικής άλεσης και δοκίμασαν ευφάνταστους τρόπους για να τα συνδυάσουν γευστικά. Δεν παρέλειψαν, όμως, να δώσουν και ιδέες στους γονείς τους για το καθημερινό τους κολατσιό, φτιάχνοντας σπιτικές μπάρες δημητριακών με βάση τη βρώμη και το μέλι.
Αφού έφαγαν το κολατσιό τους, οι μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκτενέστερα για το δεκάλογο της υγιεινής διατροφής από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Πατρούλα Βράντζα-Τζιουμάκη. Έμαθαν για τους σωστούς συνδυασμούς των τροφών και έλυσαν τις απορίες τους σχετικά με την καθημερινή μας διατροφή. Το τέλος της ημέρας μας βρήκε όλους πιο συνειδητοποιημένους σε θέματα διατροφής, γνωρίζοντας πια πώς μπορούμε να εντάξουμε υγιεινά γεύματα στο διαιτολόγιό μας. Άλλωστε , όπως συνήθιζε να λέει στην αρχαιότητα ο Ιπποκράτης « Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου».