Ο Σεπτέμβρης, ο “Τρυγητής”, ο μήνας που τα σταφύλια είναι πρωταγωνιστές στο τραπέζι μας.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο ΑΞΙΟΝ, γιορτάζουμε την περίοδο αυτή, με τρύγο, πατητήρια, μούστο, κρασί και φτιάχνοντας μουστοκούλουρα. (Φέτος ο τρύγος δεν πήγε καλά αλλά έτσι είναι η φύση!)
- Τι είναι όμως τα μουστοκούλουρα;
- Πώς φτιάχνονται;
- Τι είναι το πετιμέζι;
Όλα απαντήθηκαν μέσω της βιωματικής αυτής δράσης, η οποία εκτός από παραγωγική, ήταν και πολύ νόστιμη !
Οι μαθητές των τάξεων Δ’ και Ε’ έφεραν τα υλικά, μέτρησαν ποσότητες, ζύμωσαν και έπλασαν τα μουστοκούλουρα, τα φούρνισαν με βοήθεια από τις δασκάλες τους και ολόκληρο το σχολείο ευωδίασε με το άρωμα κανέλας και γαρίφαλου!
Η συνταγή εύκολη και γνωστή. Χρειάζεται μόνο καλή διάθεση, κάποια απλά υλικά και ένα ακόμη μυστικό συστατικό που δε θα αποκαλύψουμε!
Μπράβο στους μικρούς μας ζαχαροπλάστες και στις δασκάλες τους κυρίες Φανή και Κατερίνα!
Καλή συνέχεια με εκπλήξεις για τα παιδιά μας.