Ο Σεπτέμβρης, ο οποίος αποκαλείται και “Τρυγητής”, είναι ο μήνας που τα σταφύλια είναι πρωταγωνιστές.
Οι Δ’, Ε’, και ΣΤ’ τάξεις του Δημοτικού ΑΞΙΟΝ επισκέφτηκαν το κτήμα Αποστολίδη (Κελάρι Διαλεκτό) στο Διαλεκτό Καβάλας.
Οι μαθητές έμαθαν την ιστορία του οινοποιείου, περιηγήθηκαν στο χώρο των δεξαμενών που γίνεται η ζύμωση και άκουσαν για τη διαδρομή που ακολουθεί το σταφύλι-από τον αμπελώνα μέχρι και την εμφιάλωση. Έπειτα, σειρά είχε το επιβλητικό κελάρι με τα βαριά βαρέλια που μπαίνει το κρασί, ώστε να γίνει η παλαίωση. Μία εμπειρία … μεθυστική!
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Βάσω Τουρουνίδου για την όμορφη ξενάγηση και τη φιλοξενία.