Τα βαζάκια με τις ελιές μας έτοιμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Ξεπίκρισαν, αλατίστηκαν, αρωματίστηκαν με δυό δαφνόφυλλα ένα κλαράκι δεντρολίβανο και μια φετούλα λεμόνι (όλα από τους κήπους του σχολείου) και με φρέσκο λάδι απο τα Φιλιατριά γέμισαν τα βαζάκια με τις ελιές.
Οι μικροί μαθητές της Α΄και Β’ Δημοτικού ΑΞΙΟΝ έγιναν και ελαιοπαραγωγοί!
Είχαν την πρωτόγνωρη εμπειρία να μαζέψουν τις ελιές του σχολείου μας, να μάθουν τον τρόπο που γίνονται λάδι αλλά και βρώσιμες και τελικά να τις έχουν στο τραπέζι τους γιατί ανήκουν στους … μικρούς εργάτες, στα παιδιά μας.
Τις πήγαν δωράκι στο σπίτι τους, να τις δοκιμάσουν και να φτιάξουν πολλές νόστιμες συνταγές.
Συγχαρητήρια στις κυρίες των τάξεων Κατερίνα και Κωνσταντίνα.
Η βιωματική κατ´ουσίαν μάθηση είναι θεμελιώδης στο ΑΞΙΟΝ.
* Η ιστορία της ελιάς από την όποια τις μάζεψαν είναι μια μνήμη, ένα παιδί μας, την περιποιούμαστε, την προσέχουμε, την βλέπουμε να μεγαλώνει σαν εκείνη. Ποτέ δεν ξεχνάμε τη Σταυρούλα.