Το αλάτι μας…
Διαβάζουμε, μαθαίνουμε, επισκεπτόμαστε, βιώνουμε, εμπεδώνουμε… έτσι δρούμε στο ΑΞΙΟΝ. Γι’ αυτό λοιπόν και η Ε’ με τη ΣΤ’ τάξη του δημοτικού επισκέφθηκαν τις Αλυκές Ν. Κεσσάνης και έμαθαν πολλά…
Πώς παραγόταν κάποτε και πώς σήμερα το αλάτι… Ποια είναι η καλλιεργητική περίοδος; Πώς γίνεται η διακίνηση του αλατιού; Είναι βρώσιμο, υγιεινό, νόστιμο;
Αυτές και άλλες απορίες των μαθητών μας λύθηκαν από τους ειδικούς που μας ξενάγησαν στους χώρους και τις εγκαταστάσεις των Αλυκών, μας έδειξαν τα μηχανήματα, μας εξήγησαν βήμα βήμα την παραγωγή αλατιού αλλά και τη χρήση του και τέλος μας πρόσφεραν να δοκιμάσουμε λίγο από το αλάτι που πριν λίγο είχαν παραγάγει…συμπληρώνοντας έτσι το παζλ των γνώσεων και των εμπειριών.
Τους ευχαριστούμε.