Οι μαθητές των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ τάξεων του ΑΞΙΟΝ το τελευταίο διάστημα είχαν την δυνατότητα να μάθουν πολλά γύρω από την ελιά, το ευλογημένο αυτό δέντρο που εδώ και χιλιάδες χρόνια μας προσφέρει τόσα αγαθά.
Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος πήραν μέρος στην περισυλλογή των ελιών από τον ελαιώνα του σχολείου και στη συνέχεια η Α’ και η Β’ τάξη έμαθαν την πορεία που ακολουθούν οι ελιές μέχρι να γίνουν βρώσιμες και να φτάσουν… στο πιάτο μας! Η Γ’ τάξη γνώρισε μια άλλη πλευρά, αυτήν της επεξεργασίας της ελιάς στα ελαιοτριβεία για την παραγωγή λαδιού, ενώ η Δ’ έμαθε τα πάντα γύρω από την παρασκευή αγνού σαπουνιού με πρώτη ύλη το παρθένο ελαιόλαδο, βάζοντας έτσι τις πρώτες βάσεις για τη χημεία και τις αντιδράσεις των ουσιών.
Οι μαθητές μας μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν, να ανακαλύψουν, να βιώσουν, να γευτούν και να κατακτήσουν πολλές και ενδιαφέρουσες γνώσεις μα πάνω απ’ όλα να κατανοήσουν την σημασία εκμετάλλευσης της παραγωγής του τόπου μας και την αξιοποίησή της σε ποικίλους τομείς.