25410 81130 / Ξάνθη / Επικοινωνία

Β Δημοτικού - 8 Μαΐου 2023


Τι έχω να διαβάσω για την επόμενη μέρα:

Παρατηρήσεις

  • Σήμερα πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή στην Μαρώνεια.
  • Μοιράστηκαν τα λόγια για την καλοκαιρινή γιορτή.

Παρακαλώ να τα μάθετε το συντομότερο, ώστε να ξεκινήσουμε τις πρόβες.

  • Tην Τετάρτη 10/5 στις 12μ.μ. θα σας περιμένουμε στο ”Τσάι στην Αγγλία” που θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές όλων των τάξεων. ( Όποιοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν για την γιορτή αγγλικά γλυκά ”Scones” ή μπισκότα της επιλογής σας. Συνταγή για όποιον επιθυμεί να τα κάνει μόνος του Scones,

  • 1 συνταγή

    Υλικά

    4 κούπες (540 γρ) φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
    1 κούπα (250 ml) κρέμα γάλακτος
    1 κούπα (250 ml) λεμονάδα με ανθρακικό

    1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτεις τη φαρίνα, την κρέμα γάλακτος και την λεμονάδα με ανθρακικό (εγώ εδώ πρόσθεσα κι ένα κ.γλ. αλάτι) και ανακατεύεις το μείγμα με το χέρι σου.
    2. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη την αφαιρείς από το μπολ και συνεχίζεις να την δουλεύεις πάνω στον πάγκο της κουζίνας σου στον οποίο έχεις ρίξει 1-2 κ. σ. αλεύρι.
      Προσοχή: Ζυμώνεις για 1 -2 λεπτά, όχι περισσότερο. Η ζύμη θα πρέπει να κολλάει ελαφρώς στα χέρια. 
    3. Με την βοήθεια του πλάστη ανοίγεις τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 2 -2,5 εκατοστών και ξεκινάς να κόβεις με κουπ πατ.
      Προσοχή: Κόβεις με το κουπ πατ με μία κίνηση και δίχως να το στρίψεις. 
    4. Τοποθετείς τα κομμένα σκονς στο ρηχό ταψί του φούρνου, στο οποίο έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
      Προσοχή: Μην πιάσεις τα σκονς από τα πλαϊνά του για να τα μεταφέρεις στο ταψί. Είναι προτιμότερο να τα μεταφέρεις πάνω σε μια σπάτουλα και να τα βάλεις στο ταψί.
    5. Αλείφεις απαλά την επιφάνεια τους είτε με γάλα ή με κρόκο αυγού και ψήνεις σε προθερμεσμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς, στην μεσαία σχάρα για 30 περίπου λεπτά μέχρι τα σκονς να αποκτήσουν
      ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

    2 συνταγή

    1. Υλικά

      Τεμάχια: 12-14

      • Διαδικασία

        1. Για να φτιάξουμε τα scones του Μπάκιγχαμ, αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και την ζάχαρη σε ένα μπολ, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα ψιχουλιαστό.
        2. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε ελαφρά δύο από τα αβγά και το βουτυρόγαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού.
        3. Αν θέλουμε, προσθέτουμε την σταφίδα και ανακατεύουμε ούτως ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα, και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
        4. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με πλάστη, σε φύλλο χοντρό, πάχους 2,5 εκ.
        5. Την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
        6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
        7. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα με στρογγυλά κουπ πατ.
        8. Βάζουμε τα scones στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά.
        9. Βγάζουμε τα scones από το ψυγείο. Χτυπάμε το τρίτο αυγό ελαφρά και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια των scones.
        10. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, σε απόσταση για να μην κολλήσουν, και τα ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
        11. Αφήνουμε τα τα scones να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε με μαρμελάδα και κρέμα.
  • Email: konstantinavoulki@gmail.com

Καλή εβδομάδα!!

Κλείσιμο Μενού