25410 81130-81520 / Άβδηρα, Ξάνθη / Επικοινωνία
ΑΞΙΟΝcamp 2014: Εβδομάδα 1η

ΑΞΙΟΝcamp 2014: Εβδομάδα 1η

camp1

Ολοκληρώθηκε σήμερα η 3η μέρα της πρώτης εβδομάδας του ΑΞΙΟΝcamp 2014.

Ο καιρός μας παίζει παιχνίδια, μια με συννεφιά, μια με ήλιο και μια με βροχή. Ωστόσο το ηθικό μας παραμένει υψηλό. Παίζουμε τα παιχνίδια μας στις αυλές των σχολείων και προγραμματίζουμε, αν ο καιρός είναι καλός να πάμε στη θάλασσα την Παρασκευή 20 Ιουνίου.

camp6 camp7

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες, στη ρομποτική οι μεγαλύτεροι έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες και διαγωνίζονται με το ρομπότ τους, στις αποστολές που τους ανατίθενται κάθε φορά. Ο ανταγωνισμός αλλά και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Το ποιος κερδίζει δεν έχει σημασία. Εκείνο που μετράει είναι ότι και οι δύο ομάδες τα καταφέρνουν μια χαρά.

camp5 camp4

Οι λίγο μικρότεροι είναι χωρισμένοι επίσης σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα έχει φτιάξει μέχρι τώρα μια σβούρα, ένα αεροπλάνο που ανάλογα με την κλίση αλλάζει η ταχύτητα του έλικά του και σήμερα φτιάξαν δύο πουλιά που κελαηδούν και χοροπηδούν πάνω-κάτω.

Η δεύτερη ομάδα, έχει λίγο πιο προχωρημένα παιδιά και έχουν φτιάξει πιο μεγάλες κατασκευές. Συγκεκριμένα, μια ρόδα λούνα παρκ και έναν γερανό.

Οι πολύ μικροί της παρέας (προνήπια και νήπια) ασχολούνται με πιο απλές κατασκευές, χωρίς κινητήρες και αισθητήρια, άλλες φορές με κάποιες απλές οδηγίες και άλλες φορές ελεύθερα.

camp8 camp3

camp2Τα μαθηματικά ξεκίνησαν με κάποιες εκπαιδευτικές εφαρμογές-παιχνίδια στον υπολογιστή, όπως είναι οι εφαρμογές KIDePEDIA, RAMkid και TUX of Math command. Στη συνέχεια ασχολήθηκαν με ασκήσεις-παιχνίδια στο χαρτί. Όλα υπο την επίβλεψη των μαθηματικών μας κ. Μπρούμπη και κ. Ιωαννίδου.

Μας έμειναν ακόμη δύο ημέρες. Τα παιδιά έχουν γνωριστεί μεταξύ τους και δουλεύουν σαν ομάδες. Περνάμε καλά … και θα συνεχίσουμε έτσι.

Κλείσιμο Μενού